Bustur til Fjordenhus i Vejle og til Clay-museet i Middelfart: Lørdag d. 24. august

Fjordenhus er Olafur Eliassons nye ikoniske bygning på Vejles havnefront og hovedsæde for Kirk Kapital A/S, som er projektets bygherre. Bygningen, indivet i 2018, er den verdenskendte kunstners første bygningsværk og vil helt sikkert blive et nyt vartegn for Vejle.

Fjordenhus er et nutidigt gesamtkunstværk, der indeholder en række kunstværker samt interiør og belysning, som er særligt designet til bygningen af arkitekteten. De specielle teglsten er f.eks. brændt på et teglværk nær Berlin, mens de øvrige leveres af danske Petersen Tegjl, Broager.
Vi skal rundvises i hold af maks. 25, og vi kalkulerer med 2 hold. Det ledige hold benytter lejligheden til en gåtur på Vejles nye havnefront, hvor man i ventetiden kan nå over til "Bølgen". Vi satster på godt vejr, men har et alternativ klar. Inden Middelfart, spiser vi medbragte sandwich. Øl og vand kan købes i busen og vi medbringer kaffe/te.

Efter frokost kører vi videre til Clay, Keramikmuseum Danmark, hvor vi har bestilt rundvisning. Museet startede i 1994 i Grimmerhus, der er bygget i 1857 som enkesæde for slottet Hindsgavl. Da Royal Scandinavia i 2010 beslutter at overdrage hele deres museumssamling til Clay, skulle der bygges en helt ny museumsbygning, hvor hovedparten af den 1500 m2 store bygning graves ind i skrænten med udsigt over Lillebælt. Med en skulpturpark foran og skov til siderne.
Efter rundvisningen er der mulighed for at købe en kop kaffe i museets restaurant og få lidt tid på egen hånd.

Opsamling fra Sønderborg til Gråsten, hvor de første stiger på kl. 8:00. Forventet hjemkomst senest kl. 18:00.
Pris pr. person 395 kr., der indbetales på konto nr. 8060 7417088 inden den 24. juli. Tilmelding efter først til mølle-princippet til Nanna Gellert, telefonnr. 22 98 26 12.