Fem dages tur til Sydhavsøerne

Program:

Mandag 24/8
Afgang fra Sønderborg kl. 7.30 med opsamling i Broager, Egernsund og Gråsten.
På Sjælland spiser vi frokost (egen medbragte) og derefter besøger vi Sjællands nye vartegn, Skovtårnet ved Camp Adventure.
Turen fortsætter videre til Faxe Kalkbrud, hvor vi ser den imponerende udsigt til hele området og med mulighed for at se den spændende udstilling i Geomuseum Faxe.

 

Tirsdag 25/8
Bustur til Møns Klint med besøg på Store Klint og guidet tur på Geocenter Møns Klint. Stierne langs kanten er gjort gangvenlige. Næste stop er ”Liselund”, slot og park fra slutningen af 1700-tallet.
Derefter ser vi Klintholm Havn og fortsætter derfra til Vestmøn, hvor vi stopper ved Fanefjord Kirke, her vil en guide fortælle om kirken, der har en rig dekoration af kalkmalerier.  I nærheden af kirken findes en af Danmarks største langdysser fra Yngre Stenalder ”Grønsalen”

 

Onsdag 26/8
Morgensang i Maribo Domkirke kl. 9.
Polakkasernen i Tågerup er næste mål, her fortæller en guide om de polske sæsonarbejderes mindestuer og museum.
Derefter kører vi til Nakskov og får en guidet rundvisning i Danmarks Sukkermuseum.
Hvis tiden tillader det, slutter vi dagen med at se ”Dodekalitten” i Kragenæs.

 

Torsdag 27/8
Fuglsang Kunstmuseum og den tilhørende park.
Derfra videre til Gedser Kirke, bygget 1915. Arkitekt, P.V. Jensen-Klint. Kirken fremstår som et forarbejde til Grundtvigskirken i København.
En guide, der fortæller om Gedser Remise med kontroltårnet, kendt fra Olsen-banden film, er næste mål, inden dagen slutter med guide ved Bøtø Nor pumpestation, anlagt 1871, hvor vi håber at se den gamle dampmaskine i funktion.

 

Fredag 28/8
Danmarks Borgcenter i Vordingborg inklusiv iPad guide.
Hjemkørsel gennem Sydsjælland.